Dirigent

Willem de Wit (1957) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen met als hoofdvak slagwerk. Zijn inspanningen werden beloond in 1984 met de diploma's Uitvoerend en Docerend musicus. Als uitvoerend slagwerker is hij actief in de meest uiteenlopende ensembles en orkesten, van fanfare tot filharmonisch orkest, van oratorium tot operette. Als docent was hij gedurende twintig jaar verbonden aan enkele muziekscholen in de provincie Groningen.

In 2013 studeerde hij af als muziektherapeut aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Sindsdien is hij eigenaar van DalSenjo, praktijk voor muziektherapie. Daarnaast is hij werkzaam als muziektherapeut bij Zonnehuisgroep Noord. Ook is hij verbonden aan een slaginstrumentenfabriek in Joure als stemmer en ontwerper van klankstaafinstrumenten.

Het dirigeren van een koor kwam als bij toeval rond 1980 op zijn weg en is nooit meer verdwenen. Aanvankelijk gemengde koren, maar later vooral gospel (o.m. jeugdkoor DOX, 1986-1996). Met veel enthousiasme is hij sinds 1998 verbonden aan Gospelkoor Rejoice te Zuidhorn, een koor dat hem alle ruimte geeft zijn ideeën uit te werken.