Nieuws

De Psalmen vroeger en later

5458631E-C701-4302-B6E4-73417BBD5878.jpegBron: De Streekkrant
Dirigent Rejoice Zuidhorn

“Zo’n 23 jaar geleden ben ik begonnen als dirigent van het gospelkoor Rejoice in Zuidhorn, maar in mei 2022 komt er aan een mooie periode een einde. Momenteel ben ik met het koor bezig aan het laatste project. Je denkt altijd na over zowel je eigen ontwikkeling als die van het koor. Na een tijd van stilstand door corona ben ik daar nog meer over gaan nadenken. Ik heb toen besloten om ermee te stoppen. Ik vind dat het tijd is voor een nieuwe dirigent. Wellicht een jonger iemand, die ook weer nieuwe ideeën heeft.

Toch is het een raar gevoel om te stoppen. 23 jaar geleden kwam ik met het koor in aanraking, toen Rejoice zonder dirigent zat. Zelf was ik toen nog dirigent van andere koren, maar ik had wel oren naar een overgang naar Rejoice. Destijds was het een groot koor met 35 leden. Na verschillende gesprekken was de klik er eigenlijk meteen. Ik ben nu nog altijd ontzettend blij dat ik het heb gedaan. Ik kijk positief terug op een hele mooie periode, waarin we samen veel dingen hebben gedaan. We hebben diverse projecten gemaakt, ook vanwege de veranderende muziekwereld. Mensen komen nu niet alleen voor de muziek zoals twintig jaar geleden.

Je moet met een gevarieerd programma komen en daarom zijn onze projecten de laatste jaren ook uitgegroeid tot een soort musicals. Het dirigeren vind ik altijd nog ontzettend leuk. Je bent een beetje de spin in het web. Ik vergelijk het altijd met een herdershond die de schapen bij elkaar drijft en vervolgens één richting opstuurt. Dat is als dirigent eigenlijk niet anders.

De komende periode richten we ons op het project ‘De Psalmen vroeger en later’, waar we nog mensen voor zoeken. We beginnen op 4 november en repteren op de donderdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur.
Aanmelden hiervoor kan via onze website.

De concerten van het project vinden plaats op 14 en 15 mei 2022 in het BaronTheater. Dat is voor mij dus de laatste keer als dirigent van Rejoice. Hierna is de functie vacant”.
23-09-2021 00:07
terug